COMBAT HAPKIDO

''Αυτό που είσαι θα φανεί σε αυτό που κάνεις.'' 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΕΥΡΩΠΗΣ

Από τεσσάρων χρονών το 1984 μετά από παρότρυνση του πατέρα του Master Γεώργιο Χριστόδουλου (4 Dan) καθώς ήταν και αυτός δάσκαλος (όπου και αυτός με την σειρά του είχε μυηθεί στις Πολεμικές Τέχνες από τον πατέρα του) , άρχισε να προπονείτε στο παραδοσιακό και αγωνιστικό Taekwondo όπου και έχει αποκτήσει το βαθμό του (5 Dan).

Στην Γερμάνια δάσκαλος του ήταν ο Κορεάτης Grand Master Jung Chang Hack (9Dan), στην πορεία ως έφηβος (περίπου το 1992) ξεκίνησε σταδιακά την εκμάθηση της Ταϊλανδέζικης Πυγμαχίας, στην οποία έχει αυτή την στιγμή το (14Khan) στην Κορεάτικη Ομοσπονδίας.  Ταυτόχρονα είχε αρχίσει να προπονείτε και στο Κορεάτικο Hapkido  στο οποίο έχει αποκτήσει το βαθμό του (6Dan)

Το έτος 1999 - 2000 έγινε μέλος της Ελληνικής Ένωσης Ηapkido με επικεφαλής τον πρόεδρο τον Grand Master Φλωράκη Σπυρίδων (7Dan) όπου και άρχισε να εξασκείται στο Hwalmoo Hapkido στην Ελλάδα, υπό την καθοδήγηση του Τεχνικού υπεύθυνου Ευρώπης Grand Master Mark Klinger (7Dan).

Το σύστημα αυτό είναι μια πιο μαχητική μορφή σε σχέσει με το παραδοσιακό Hapkido, καθώς έχει πολλά στοιχεία Muay Thai και μάχη εδάφους όπου το αγωνιστικό του κομμάτι θα μπορούσαμε να πούμε είναι το MMA.

Με την πάροδο τον χρόνων ειδικεύτηκε στο τομέα της Ισραηλινής Τακτικής  και Επιχειρησιακής μάχης σώμα με σώμα  Krav Maga Operational και ειδικεύτηκα στους  τομείς VIP Protection, Bodyguard, Sea Marschal, Law Enfocement, Anti Piracy, Police and Military φτάνοντας στον βαθμό EXPERT Operational Instructor. 

Λόγο της εμπειρίας που είχε αποκτήσει από το 1998 και μετά ως εκπαιδευτής σε μονάδες Ειδικών Δυνάμεων, σε μονάδες Εθνοφυλακής, σε επιχειρησιακά σχολεία τακτικών άοπλης και ένοπλης μάχης διάφορων  εταιριών ασφάλειας, ειδικεύτηκε και στο σύστημα μάχης του Κορεάτικου στρατού.

Για τους παραπάνω λόγους η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία - European Hwalmoodo Federation, για πρώτη φόρα δημιούργησε το τμήμα Combat Hapkido υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας World Hwalmoodo Federation, η οποία έχει έδρα στην Κορέα και είναι υπό την προεδρία του Grand Master Moon Byeong Tae (9Dan).

Το 2000 αποφοίτησε από το Γερμανικό Αθλητικό πανεπιστήμιο Fachschaft - Fach Sporrtwiwwenschaft Universitat Konstanz.

Το 2005 αποφοίτησε με επιτυχία το σχολείο προπονητών της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού του Ολυμπιακού Αθλήματος Ταεκβοντο.

Το 2021 αποφοίτησε με επιτυχία το σχολείο προπονητών της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού του  αθλήματος Muay Thai - Ταϊλανδέζικη Πυγμαχία.

Το Νοέμβριο το 2022 έλαβε από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ένωσης Hapkido και εκπρόσωπο της Korea Hwalmoo Hapkido Association - World & European Hwalmoodo Federation Σπυρίδων Φλωράκη  το 7Dan και του ανατέθηκε προσωπικά η εκπροσώπηση της Ελληνικής Ένωσης Hapkido since 1996.

Τον Ιούνιο το 2023 έγινε εκπρόσωπος Ελλάδας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Κορεατικής αυτοάμυνας Korean Combative Martial Arts Europa (KCMA).

Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

ΕΤΟΣ 2016 - Μετά από μια ερεύνα δέκα ολόκληρων ετών, ο Δάσκαλος Χριστοδούλου Μιχαήλ κατέθεσε γραπτώς τον Οκτώβριο στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Hwalmoodo την εργασία με τους επιχειρησιακούς μεθόδους εκπαίδευσης προσαρμοσμένους στις ανάγκες της σύχγρονης εποχής.

ΕΤΟΣ 2017 - Το Σεπτέμβριο προτάθηκε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να αναλάβει ως επικεφαλής το τμήμα Combat Hapkido και να προωθήσει την επιχειρησιακή μέθοδο εκπαίδευσης με βάση τους κανονισμούς της World Hwalmoodo Federation στην Ελλάδα.

ΕΤΟΣ 2018 - Το Μάιο το 2018 ήταν καλεσμένος ως εισηγητής για να παρουσιάσει το Combat Hapkido στο Ευρωπαϊκό Σεμινάριο που διεξήχθη στην Γερμάνια».

ΕΤΟΣ 2019 - Το Μάιο κατά την διαμονή του Grand Master Moon Byung Tae (9 Dan) στην Ελλάδα, ιδρυτή και πρόεδρο της World Hwalmoodo Federation από την Κορέα. Πρότεινε στον Δάσκαλο Χριστοδούλου Μιχαήλ να αναλάβει την αναπτύξει του κλάδου σύγχρονης αυτοάμυνας Hwalmoodo μέσο του Combat Hapkido και στις υπόλοιπες χώρες, εκτός και εντός Ευρώπης, σε συνεργασία με την European Hwalmoodo Federation. Επίσης τον κάλεσε να τον επισκεφτεί στην Κορέα το 2020, στο κεντρικό αρχηγείο του της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Hwalmoodo.

ΕΤΟΣ 2020 - Τον Ιούνιο μετά από εισήγηση των επικεφαλής δασκάλων της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Hwalmoodo, ο Κορεάτης Grand Master Moon Beyng Tae (9 Dan), πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (The World Hwalmoodo Federation) απένειμε το 6 Dan Hwalmoo Hapkido. Η απονομή ήταν προγραμματισμένη να γίνει τον Σεπτέμβριο στην Κορέα, αλλά λόγο της πανδημίας ήταν αδύνατον να γίνει το προγραμματισμένο ταξίδι και έτσι η απονομή έγινε από τον πρόεδρο της Ελληνικής Ένωσης Hapkido Grand Master Σπυρίδων Φλωράκη (7 Dan).

ΕΤΟΣ 2021 - Το Μάρτιο το 2021 λόγο τον αυξημένου ενδιαφέρον που υπάρχει και υπο την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας European Hwalmoodo Federation το σύστημα Combat Hapkido ξεκίνησε να διδάσκετε και διαδικτυακά, δίνοντας την δυνατότητα στους υποψηφίους μαθητές να εκπαιδεύονται και να πιστοποιούνται από έναν διεθνή οργανισμό.

ΕΤΟΣ 2022 - Το Σεπτέμβριο το 2022 ήταν καλεσμένος ως εισηγητής για να παρουσιάσει το Combat Hapkido στο Ευρωπαϊκό Σεμινάριο που διεξήχθη στην Γερμάνια.

ΕΤΟΣ 2022 - Το Νοέμβριο έλαβε από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ένωσης Hapkido και εκπρόσωπο της Korea Hwalmoo Hapkido Association - World & European Hwalmoodo Federation Σπυρίδων Φλωράκη το 7Dan και του ανατέθηκε προσωπικά η εκπροσώπηση της Ελληνικής Ένωσης Hapkido since 1996.

ΕΤΟΣ 2023 - Το Απριλιο το 2023 ήταν καλεσμένος ως εισηγητής για να παρουσιάσει το Combat Hapkido στο Ευρωπαϊκό Σεμινάριο που διεξήχθη στο Βέλγιο.

ΕΤΟΣ 2023 - Τον Ιούνιο έγινε εκπρόσωπος Ελλάδας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Κορεατικής αυτοάμυνας Korean Combative Martial Arts Europa (KCMA) με έδρα την Γερμανία.

ΕΤΟΣ 2023 - Τον Ιούλιο γίνεται εκπρόσωπος και υπεύθυνος για την ανάπτυξη και προώθηση του Hapkido για τα νησιά στο Βόρειο - Ανατολικό Αιγαίο και Δωδεκάνησα κάτω από την Αιγίδα της Korea Hapkido Federation με έδρα την Κορέα.

''Μην αποφεύγεις τους κόπους ή, αλλιώς, να μην κυνηγάς αξιώματα.''