COMBAT HAPKIDO

''Πίστεψε ότι μπορείς, και έχεις κάνει ήδη τον μισό δρόμο.'' 

Η ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΜΑΣ 

Ο πόλεμος έχει εξελιχθεί, έτσι και οι πολεμικές τέχνες πρέπει να εξελίσσονται και να ανταποκρίνονται στην σύγχρονη πραγματικότητα. Στο Combat Hapkido - Hwalmoodo προσαρμόστηκαν οι άμυνες και επιθέσεις με τα σύγχρονα όπλα, o σύγχρονος μαχητής πρέπει γα γνωρίζει τα πάντα γύρο από την αυτοάμυνα και την αυτοπροστασία.

Δεν απευθύνετε μόνο στους στρατιωτικούς ή στους αστυνομικούς αλλά και στους πολίτες, καθώς με την εισχώρηση της τρομοκρατίας στην ζωή μας, φανατισμένα άτομα με ψυχικές διαταραχές επιτίθενται τυφλά σε πλατείες, το Μετρό, καταστήματα και ακόμα κέντρα διασκέδασης.

Είναι αναγκαίο πλέον και ο απλός πολίτης της πόλης, να μπορεί να προστατεύει τα παιδιά, την γυναίκα και τον εαυτό του. Για αυτό και εμείς, δίνουμε έμφαση στην εκπαίδευση της άμυνας εναντίον ατόμων που οπλοφορούν παράνομα και έχουν σκοπό να σας κάνουν κακό.

Αυτές οι επιθέσεις διαφέρουν βεβαια από χώρα σε χώρα και επηρεάζονται από τον πολιτισμό, τη νοοτροπία και το κλίμα της κάθε περιοχής όπου εκδηλώνονται.

Έτσι εμείς στο Combat Hapkido, μπορούμε να σας εκπαιδεύσουμε με βάση το νομικό πλαίσιο στην χώρα σας, καθώς στην Ευρώπη ως επί το πλείστον δεν επιτρέπετε η οπλοφορία από πολίτες. 

KOREA SPECIAL FORCES COMBAT  

Το Κορεάτικο στρατιωτικό σύστημα μάχης Combat Hapkido είναι μια πολεμική τέχνη που προέρχεται από τη Νότια Κορέα, είναι η επίσημη πολεμική τέχνη που ασκείται από τις Ειδικές Δυνάμεις της Νότιας Κορέας.

Eίναι μια μέθοδος μάχης που σε αντίθεση με ένα άθλημα δίνει έμφαση στην ταχεία εξουδετέρωση και υποταγή ενός αντιπάλου, έχει προσαρμοστεί πέρα από τις ειδικές δυνάμεις, ως εκπαίδευση σε σωματοφύλακες, σε αστυνομικούς και για άτομα που ενδιαφέρονται για μια αποτελεσματική μέθοδο αυτοάμυνας.

Το αρχικό σύστημα δημιουργήθηκε μετά από μια παρατεταμένη περίοδο διείσδυσης των Ειδικών Δυνάμεων της Βόρειας Κορέας κατά μήκος των συνόρων και κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1960 και του 1970, επιδεικνύοντας ανώτερες δεξιότητες μάχης.

Όπου σε μια συγκεκριμένη εισβολή, συνελήφθη το προσωπικό ειδικών δυνάμεων της Βόρειας Κορέας. Ένας από αυτούς, ικανός στην μάχη σώμα με σώμα κατάφερε να ακινητοποίηση τρεις κομάντο της Νότιας Κορέας μέσα σε 10 δευτερόλεπτα, αυτό ώθησε τις ειδικές δυνάμεις της Νότιας Κορέας να δημιουργήσουν ένα ανώτερο σύστημα μάχης, επιδιώκοντας ένα απόλυτο σύστημα πολεμικών τεχνών.

Ο στρατός της Νότιας Κορέας χρησιμοποίησε Grand Masters πολεμικών τεχνών σε όλους τους τομείς για να αναπτύξει ένα απόλυτο σύστημα μάχης σώμα με σώμα, το οποίο θα ήταν ένοπλο και άοπλο.

Μέχρι το 1979 είχε υιοθετηθεί επίσημα από τις Ειδικές Δυνάμεις της Νότιας Κορέας, το οποίο ενσωμάτωνε εκείνη την εποχή τα πιο αποτελεσματικά χαρακτηριστικά του Hapkido και του Taekwondo.

Τα βασικά είναι: α). Τεχνικές αρπαγής! β). Λακτίσματα! γ). Γόνατα! δ). Χτυπήματα με γροθιές και γονατιές! ε). Ρίψεις!

Όλα αυτά είναι βασισμένα σε συγχρόνους μεθόδους εκμάθησης, όπου τα όπλα είναι μια κεντρική πτυχή του Combat Hapkido και περιλαμβάνουν το Nun Chakau, το μαχαίρι, τα ξίφος, το πιστόλι και το πυροβόλο όπλο.

Η άμυνα εναντίων όπλων και η τεχνική χρήση τους διδάσκεται εντός του νομικού πλαισίου της κάθε χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, γενικά όμως στην Ευρώπη δεν επιτρέπεται η οπλοφορία στο πλαίσιο της αυτοπροστασιας από απλούς πολίτες λόγο του νομικού καθεστώτος.

COMBAT HAPKIDO DEPARTMENT OF KOREA HAPKIDO FEDERATION

Το σύστημα Combat Hapkido είναι χωρισμένο σε κατηγορίες, οι τεχνικές και ο τρόπος εκπαίδευσης είναι ειδικά σχεδιασμένες και προσαρμοσμένες στις ανάγκες του κάθε κλάδου για α). πολίτες, β). στρατό, γ). επιβολή του νόμου, δ). προστασία προσώπων.

ΕΚΠΑΊΔΕΥΣΗ ΠΡΏΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΏΝ - HAPKIDO COMBAT FIRST AID

Το σύστημα Combat Hapkido δίνει μεγάλη έμφαση στην εκμάθηση και στην παροχή πρώτων βοηθειών 'Α & 'Β βαθμού επί του πεδίου, που είναι ειδικά σχεδιασμένες και προσαρμοσμένες στις ανάγκες του κάθε κλάδου για α). πολίτες, β). στρατό, γ). επιβολή του νόμου, δ). προστασία προσώπων.

Οι βασικές δεξιότητες είναι:

1. Μεταφορά τραυματία σε ασφαλή σημείο

2. Κάλυψη και ασφάλιση επί του πεδίου

3. Παροχή πρώτων βοηθειών 'Α & 'Β βαθμού  

«Είναι καλύτερο να είσαι πολεμιστής σε κήπο, παρά κηπουρός σε πόλεμο».

COMBAT OPERATOR

O Combat Operator πρέπει να ενεργεί μόνος του σε κλειστό και ανοιχτό πεδίο, ωστόσο πρέπει να αντιμετωπίσει απειλές σε κατοικημένες περιοχές, στο δάσος, στην έρημο, στην ζούγκλα, σε αεροσκάφη, σε πλοία και σε ευαίσθητες εγκαταστάσεις.

Η αποστολή ενός Combat Operator είναι ψυχολογικά πολύ πιεστική, συνήθως εργάζεται πάντα μόνος του και μακριά από τον πολιτισμό για μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι ιδιαίτερα καλός σκοπευτής, έχει ιατρικές γνώσεις, έχει γνώσεις κατάδυσης, γνωρίζει την χρήση των περισσότερων όπλων χειρός, γνωρίζει πως να επιβιώσει σε όλα τα περιβάλλοντα στα οποία μπορεί να κληθεί να επιχειρήσει, είναι γνώστης ξενών γλωσσών, γνωρίζει την βασική χρήση υπολογιστών και των έξυπνων εξαρτημάτων, έχει γνώσεις παγκόσμιας γεωγραφίας, γνωρίζει την κουλτούρα του κάθε λαού και γνωρίζει τις στρατιωτικές τακτικές μάχες.

Για την ειδικότητα αυτή, υπάρχουν ειδικά σχολεία εκπαίδευσης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό τα οποία μπορεί να παρακολουθήσει κάποιος.

Μην διστάζετε να μας ρωτήσετε για το πρόγραμμα εκπαίδευσης που επιθυμητέ!!

Προσφέρουμε προσαρμοσμένη εκπαίδευση για να ταιριάζει στις μοναδικές ανάγκες σας ως άτομο ή ως ομάδα, είτε είστε αρχαίοι είτε ειδικοί στρατιωτικοί. Σκοπός μας να γινετε ο καλύτεροι, μπορούμε να σας διδάξουμε τις δεξιότητες που χρειάζονται για να υπερασπιστείτε αποτελεσματικά στο σπίτι σας ή τον εαυτό σας στο πεδίο της μάχης. Μπορούμε να σας εκπαιδεύουμε ακόμα και μέσα στο δικό σας το σπίτι και θα σας βοηθήσουμε να αναπτύξετε ένα σχέδιο άμυνας του σπιτιού με τακτικές βασισμένες στην μοναδική σας κατάσταση σας. 

Επικοινωνήστε μαζί μας τώρα και προγραμματίστε την εκπαίδευση σας!

''Κανένας δεν ξέρει αυτό που σκέφτεσαι, βλέπει όμως αυτό που κάνεις.''