KOREA HAPKIDO FEDERATIO

''Αυτοσεβασμός, αυτογνωσία και η αυτοκυριαρχία οδηγούν τον άνθρωπο στην παντοδυναμία'' 

KOREA HAPKIDO FEDERATION HELLAS

Η Korea Hapkido στην Ελλάδα

Η Korea Hapkido Federation είναι ένας παγκόσμιος οργανισμός που ιδρύθηκε και εδρεύει στη Νότια Κορέα. Το Hapkido είναι μια παγκοσμίως γνωστή πολεμική τέχνη που αναπτύχθηκε στις αρχές του 20ου αιώνα και έχει αυξηθεί σε δημοτικότητα με τις δεκαετίες, η Ομοσπονδία διευθύνεται από τον Πρόεδρο Oh Se Lim, ο οποίος έχει συμβάλει καθοριστικά στην ανάπτυξη και το σεβασμό της τέχνης σε όλο τον κόσμο. 

Το μήνυμά του ήταν ένα μήνυμά της περιεκτικότητας, της ενότητας και της ανθρωπιάς. Συνεχίζει να ενθαρρύνει όλους τους ασκούμενους του Hapkido να εργαστούν μαζί ως ένα ενωμένο μυαλό, η αξία του Hapkido δεν έγκειται μόνο στο αποτελεσματικό σύστημα αυτοάμυνας του αλλά και στην προσωπική ανάπτυξη του ασκούμενου.

Η βελτιωμένη ισορροπία του μυαλού, του σώματος και του πνεύματος οδηγεί σε ένα καλύτερο μέλος της κοινωνίας και ένα πιο αξιόλογο μέλος της κοινότητας, είμαστε ευλογημένοι που έχουμε Grandmaster σε όλο τον κόσμο που διδάσκουν και προωθούν την τέχνη και τα ιδανικά της.

Η πρώτη και η πιο μεγάλη Διεθνές Ομοσπονδία αναγνωρισμένη από το Κορεάτικο κράτος Korea Hapkido Federation είναι αφιερωμένη στο να είναι πηγή κοινότητας και ενότητας για όλους τους ασκούμενους, τους εκπαιδευτές και τους ιδιοκτήτες σχολείων του Hapkido, θα βρείτε πόρους εδώ για να υποστηρίξετε το Hapkido σας οποιοδήποτε επίπεδο τέχνης έχετε επιτύχει στην επιδίωξη της αριστείας σας.


Η Ομοσπονδία δεσμεύεται να υποστηρίξει τη συνεχή ανάπτυξη του Hapkido στο παρόν και στο μακρινό μέλλον, ενώ είμαστε ευλογημένοι που εξακολουθούμε να έχουμε αυθεντικούς Grandmaster κοντά για να μας διδάξουν και να μας καθοδηγήσουν, αυτοί δεν θα είναι για πάντα.

Είναι καθήκον της νεότερης ηγεσίας να συνεχίσει την αποστολή των ιδρυτών και να διατηρήσει το σύνολο αυτής της ιδιαίτερης πολεμικής τέχνης.

Σας ευχόμαστε συνεχή ανάπτυξη στο προσωπικό ταξίδι σας.

Επισκεφθείτε μας συχνά και επωφεληθείτε από τους διαθέσιμες διαδικτυακές δυνατότητες, ο ιστότοπος θα συνεχίσει να βελτιώνεται και να αποτελεί κόμβο επικοινωνίας, εκπαίδευσης και υποστήριξης.

WORLD MOOHAKKWAN

Η Moohakkwan ιδρύθηκε το 1973 από τον Κορεάτη Grand Master Lee Sung Soo και έχει έδρα την Αυστραλία, o GM Lee Sung Soo είναι γνωστό ότι είναι το πρώτο άτομο που πέτυχε το 9ο dan τόσο στο Taekwondo (WTF, 1993) όσο και στο Hapkido (KHF 1996), ανακάλυψε το Hapkido το 1960 κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας στην Κορέα.

Εκεί ένας στρατιώτης του δίδαξε το Yawara, το οποίο στη συνέχεια θα μετονομαζόταν σε Hapkido, ο κύριος Δάσκαλός του στο Hapkido ήταν ο Nam Sun Park, άμεσος μαθητής του Dojunim Choi Yong Sul.

Επιπλέον είχε αρχίσει να μαθαίνει Taekwondo υπό τον καθηγητή Yoon Kwee Byun όταν ήταν 17 ετών, το 1953, το 1972 ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Taekwondo έστειλε τον GM Lee να προπονήσει την ομάδα Taekwondo της Σιγκαπούρης.

Το 1973 ο GM Lee αποφάσισε να ανοίξει τη δική του σχολή Hapkido, με το όνομα Moo Hak Kwan, πράγματι πίστευε ότι ορισμένες παραδοσιακές τεχνικές Hapkido δεν ήταν πρακτικές για αυτοάμυνα και αποφάσισε να τις τελειοποιήσει για να δημιουργήσει ένα πιο ολοκληρωμένο σύστημα αυτοάμυνας.

Το όνομα του στυλ του μπορεί να ερμηνευτεί ως εξής:

A. "Moo" σημαίνει πολεμικές τέχνες.

B. "Hak" σημαίνει να μαθαίνεις.

C. Το "Kwan" είναι το σχολείο.

Επομένως, το Moo Hak Kwan είναι η σχολή για τη μελέτη των πολεμικών τεχνών.

Σήμερα ο GM Lee ζει στην Αυστραλία αλλά συνεχίζει να διδάσκει σε όλο τον κόσμο, σε χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ, την Ινδία, την Ελλάδα, την Πολωνία, την Ισπανία, τη Ρωσία και τη Νότια Κορέα.

ΕΔΏ θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες


Εκπαιδευτές - Εκπρόσωποι Ελλάδας & Περιφερειών

Εκπρόσωπος για την Korea Hapkido Federation στην Ελλάδα είναι ο Μιχαήλ Παλαιολόγος 7οDan

Εκπρόσωπος για το Βόρειο - Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα είναι ο Μιχαήλ Χριστοδούλου 7οDan

Εκπρόσωπος για την Βόρεια Ελλάδα είναι ο Σταύρος Μπρατσιώτης 4οDan

ΕΔΏ θα δείτε τις περιοχές που είναι οι σχόλες τις Korea Hapkido Federation στην Ελλάδα.