Tο Combat Hapkido στον Αμερικάνικο στρατό

2021-10-31

Ένα ακόμα πολύ ενδιαφέρον άρθρο για τα ''κίνητρα πίσω από την επιλογή''

Δημοσιεύτηκε στο διαδικτυακό περιοδικό Fightsports

Η πολεμική τέχνη που προήλθε αρχικά από την Κορέα έχει προχωρήσει πολύ σήμερα και τώρα η πολεμική της εφαρμογή επαινείται από τις μεγαλύτερες και πιο έμπειρες πολεμικές δυνάμεις στον κόσμο όπως τον αμερικανικό στρατό.

Ο λόγος για τον οποίο το Combat Hapkido κέρδισε τον αμερικανικό στρατό είναι η σταθερή προσέγγισή του να δώσει στον εχθρό στο πεδίο της μάχης ελάχιστες πιθανότητες αντίστασης.

Το Combat Hapkido είναι μια πολεμική τέχνη γνωστή για τις τεχνικές σημείων πίεσης, τις ρίψεις, τις λακτίσματα και τις γροθιές, ακόμη και το μάχη εδάφους.

Λειτουργεί επίσης με όπλα, όπως μαχαίρια και ραβδιά, καθιστώντας το εύχρηστο σε ζώνες μάχης που γίνονται πιο οικεία μεταξύ των εχθρών, όπως στην περίπτωση του CQB.

Υπάρχουν όμως μερικοί πολύ σημαντικοί λόγοι για τους οποίους οι ένοπλες δυνάμεις των Ηνωμένων Πολιτειών επιλέγουν το Combat Hapkido ως εφικτή πειθαρχία πολεμικών τεχνών για τους στρατιώτες τους.

Το Hapkido δεν είναι μια παραδοσιακή πολεμική τέχνη

Δεν υπάρχει τίποτα κακό στις «παραδοσιακές» πολεμικές τέχνες, δεν θα υπάρξει καμία υπάρχουσα και βιώσιμη πολεμική τέχνη χωρίς το παραδοσιακό συστατικό του καθενός.

Το Combat Hapkido είναι το ίδιο, αλλά η μαχητική εκδοχή αυτής της πολεμικής τέχνης δεν είναι τόσο φανατική για τη φόρμα, τη στάση, τη στάση και την κίνηση.

Πηγαίνει απευθείας στα χρησιμοποιήσιμα στοιχεία της πειθαρχίας στο πλαίσιο του σημερινού πεδίου μάχης, φεύγει από τη σύμβαση των κανόνων εμπλοκής του παρελθόντος και ακόμη και από το ίδιο το είδος του πολέμου που διεξάγεται σήμερα.

Το Combat Hapkido είναι μια εξελιγμένη τέχνη που μπορεί να συνοδεύει τον σύγχρονο πολεμιστή, αυτός είναι ο λόγος που ο αμερικανικός στρατός ελκύεται από αυτό. Δεν υπάρχουν πλέον κλασικές στάσεις και θέσεις μόνο ο μαχητικός πυρήνας του Hapkido.

Τα κλειδώματα των αρθρώσεων διατηρούνται οι ίδια, αλλά η προσέγγιση έχει αλλάξει – όπως πώς να το χρησιμοποιήσετε σε στενούς χώρους και πώς να το εφαρμόσετε αποτελεσματικά με τον εξοπλισμό που έχει ένας σύγχρονος στρατιώτης σε μια τυπική αποστολή μάχης.

Αυτό το είδος δημιουργίας συμφραζομένων επιτρέπει στο Combat Hapkido να γίνει ευπρόσδεκτο στον αμερικανικό στρατό και θα πρέπει επίσης να είναι ο λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι θα πρέπει να αρχίσουν να γνωρίζουν περισσότερα για αυτό για αυτοάμυνα.

Combat Hapkido και ατομική μάχη

Υπάρχουν πολλές ατομικές μάχες έξω στο πεδίο της μάχης σήμερα, ειδικά αυτοί οι Αμερικανοί στρατιώτες που πολεμούν αυτή τη στιγμή. Η κατάσταση της μάχης έχει αλλάξει πάρα πολύ με τα χρόνια, οι στρατιώτες σήμερα δεν το παλεύουν σε απομακρυσμένες ζούγκλες και απομονωμένες και ακατοίκητες περιοχές της ερήμου, αλλά στη μέση των αστικών περιοχών.

Οι μάχες διεξάγονται σε κτίρια και σπίτια που συνοδεύονται από αποστολές που περιλαμβάνουν περιπολίες γειτονιάς, κατασχέσεις όπλων από σπίτι σε σπίτι, ακόμη και εκκαθάριση συγκροτημάτων κατοικιών από ένοπλους εχθρούς που μπορούν εύκολα να ενωθούν με τον άμαχο πληθυσμό

Αυτό το είδος πολέμου απαιτεί ορισμένες συγκεκριμένες δεξιότητες που δεν χρησιμοποιούν όπλα, παρόλο που οι στρατιώτες σήμερα φέρουν πιο ισχυρά και αποτελεσματικά πυροβόλα όπλα από ό,τι στο παρελθόν.

Τα καλύτερα όπλα τους δεν μπορούν να τους προσφέρουν προστασία ανά πάσα στιγμή, ειδικά όταν βρίσκονται μέσα σε ένα σπίτι όπου βρίσκονται επίσης αθώες γυναίκες και παιδιά.

Μερικές φορές ο εχθρός μπορεί να πηδήξει πάνω στον στρατιώτη από πίσω ή να μπει γρήγορα στα μούτρα του, τόσο κοντά και πολύ γρήγορα που η εκτόξευση του όπλου είναι αδύνατη.

Το Combat Hapkido μπορεί να βοηθήσει τους στρατιώτες να έχουν αρκετές δεξιότητες για να υποτάξουν έναν εχθρό με γυμνά χέρια, ίσως να τον πετάξουν ή να τους χτυπήσουν αποτελεσματικά για να τους υποτάξουν γρήγορα χωρίς να διακινδυνεύσουν αθώες ζωές, πατώντας μια σκανδάλη σε πολύ στενούς χώρους.

Επιπλέον στον πόλεμο είναι σχεδόν αναπόφευκτο ένας στρατιώτης να βρεθεί μόνος του, ίσως είναι χωρισμένος από τη μονάδα του ή ότι η ομάδα περιπολίας του έπεσε σε ενέδρα ή σκόνταψε σε μια νάρκη ξηράς.

Ένας στρατιώτης μπορεί εύκολα να βρεθεί να επιχειρεί μόνος του σε εχθρικό έδαφος και θα υπάρξουν περιπτώσεις όπου η μάχη σώμα με σώμα δεν είναι απλώς μια επιλογή αλλά μια αναγκαιότητα.

Το Combat Hapkido είναι μια πολεμική τέχνη που παρέχει τις απαιτούμενες δεξιότητες για την εξουδετέρωση των εχθρών με πολύ πρακτικό τρόπο.

Όχι άλλα παραδοσιακά περιστρεφόμενα λακτίσματα ή κινήσεις που καταναλώνουν χώρο – απλώς απλοποιημένες τεχνικές που είναι γρήγορες, αποτελεσματικές και αποδοτικές.

Τι διδάσκει το Combat Hapkido στον στρατό των ΗΠΑ;

Υπάρχουν συγκεκριμένες δεξιότητες που μεταδίδει το Combat Hapkido στους στρατιώτες των ΗΠΑ, ένα από τα οποία τους διδάσκει να χρησιμοποιούν τα χέρια τους για να βεβαιωθούν ότι οι επιτιθέμενοι δεν θα αρπάζουν εύκολα τα όπλα τους.

Οι επιτιθέμενοι από το πουθενά πιθανότατα θα το έκαναν αυτό για να βεβαιωθούν ότι ο στρατιώτης δεν μπορεί να το χρησιμοποιήσει εναντίον τους, το Combat Hapkido διδάσκει επίσης στους στρατιώτες να χρησιμοποιούν καλύτερα τα μαχαίρια τους και να αμύνονται από όπλα με λεπίδες σε περιορισμένους χώρους.

Οι τεχνικές παγίδευσης είναι μερικές από τις πιο αξιόπιστες δεξιότητες του Combat Hapkido, αυτό επιτρέπει στους στρατιώτες να αντιμετωπίσουν επιθέσεις με μαχαίρι.

Το Combat Hapkido διδάσκει επίσης στους στρατιώτες να χτυπούν πάντα πρώτα το κεφάλι για να τυφλωθεί και να ζαλιστεί ο επιτιθέμενος. Αυτό θα του επιτρέψει να ελέγξει νωρίς την μάχη, το Combat Hapkido διδάσκει επίσης χαμηλά λακτίσματα, κλειδώματα αρθρώσεων και εφαρμογή σημείων πίεσης.

Ο συνδυασμός αυτών των πραγμάτων παρέχει στον Αμερικανό στρατιώτη αρκετές δεξιότητες για να επιβιώσει και να ευδοκιμήσει στο σύγχρονο πεδίο μάχης.

Σύμβουλος εκπαίδευσης Χριστοδούλου Μιχαήλ

Master Black Belt 6 Dan Combat Hapkido